BESTDOG.se

De bästa nyheterna om hundar

5 sätt din hund gör dig till en lyckligare människa

Här är några fakta som visar att hundar faktiskt kan göra oss lyckligare och friskare människor!

1. De lyfter ditt humör och lindrar stress.

Hundar är de perfekta stressbustrarna, och här är vetenskapen om det: Studier utförda av University of Missouri-Columbia avslöjar att klappa hundar släpper känslomässiga hormoner och ökar din nivå av serotonin och dopamin och spelar därmed en stor roll när det gäller ditt humör och lugn.

Så, när du har en hård dag är allt du behöver göra att klappa din hund.

2. De håller dig i form.

Att gå dina hundar är inte bara för deras hälsofördelar. det är också för din! Det håller dig aktiv och får din träningsrutin att gå utan stor ansträngning. En annan studie utförd av University of Missouri avslöjade även att gå med en hund kommer att förbättra din hälsa mer än att gå med en annan människa.

Ett hämtningsspel ger också ett roligt och effektivt sätt att träna.

3. De minskar risken för hjärtsjukdomar.

Att hålla aktiv med hjälp av ditt husdjur säkerställer att din hälsa tas hand om. Enligt forskare från Melbourne, Australien, har husdjursägare lägre nivåer av blodtryck och kolesterol än ej-husdjursägare, oavsett deras rökvanor, kost eller kroppsmassaindex. En annan studie visade också att hundägare som har hjärtattacker har bättre överlevnadsnivåer!

De fyller inte bara ditt hjärta med alla fuzzies; de håller den stark och hälsosam också!

4. De förbättrar ditt sociala liv.

På några dagar är det lätt att retirera hemma och vara nöjd med att ha din hund på din sida. Men om du inte har insett det ännu, kan din kärlek till hundar hjälpa till att förbättra dina sociala färdigheter! Forskare vid University of Chicago fann att hundägare känner sig mindre "isolerade" och "ensamma" än de som inte har husdjur. Oavsett om du samspelar med en hund i en promenad i parken eller hittade en ny bestie genom att lägga upp bilder på din pup online kan hundar säkert förbättra dina band med omvärlden!

5. De ger dig en känsla av syfte.

Något så enkelt som att gå upp på morgonen för att mata dina hundar och ta dem ut på en promenad kan gå långt. The Best Friends Animal Society framhäver det faktum att ett husdjur att ta hand om kan ge din livsstruktur och mening eftersom du inte bara fokuserar på dina egna behov längre. Det har i princip barn, men med mindre tantrum passar! Detta är en perfekt träningsplats för oss tusenåriga om vi planerar att ha en egen familj en dag.

Och för de som inte har planer är en hund den enda familjen du någonsin behöver.

Källa: lifestyle.abs-cbn.com

TACK FÖR ATT DU DELAR DENNA HEMSIDA

Plats för samarbetspartners och annonser

Vill du också synas här ? Kontakta jouni.wingstrand@bestdog.se

GOOGLE ANNONS

27 nov 2017

Comments powered by Disqus