BESTDOG.se

Bästa källan till kunskap om hundar

8 skäl till att träning är avgörande för en hälsosam och lycklig hund

Träning är avgörande för en hälsosam kropp och själ. Detta gäller inte bara för människor, utan även för hundar.

Tyvärr ignorerar många hundägare detta grundläggande hälsokrav av olika orsaker, ibland för att det bara är obekvämt.

Att vara en ansvarig hundägare innebär att hunden är frisk och glad. Det betyder bland annat att din bästa vän får daglig träning.

Här är åtta anledningar till varför din hund behöver träning.

1. Övning är ett stort försvar mot ångest

"Eftersom träning minskar ångest övergripande kan brist på motion bidra till ångestbaserade tillstånd, säger Stephanie Borns-Weil, veterinär och klinisk instruktör vid Tufts University Cummings School of Veterinary Medicine. "Närmare bestämt kan brist på motion och mental stimulans leda till uppmärksamhetssökande och destruktiva beteenden."

Hundägare som tar tid att se till att deras hundar får tillräcklig daglig träning och stimulans är mycket mindre benägna att komma hem till ett hus som har blivit sönder av en ängslig, försummad känslahund.

Om din hund orsakar kaos inuti, kan det vara dags att träna träningsrutinen.

2. Aktiviteten saktar åldringsprocessen

Att bli gammal är en del av livet. Men att hålla åldrande hundar fysiskt aktiva och psykiskt stimulerade hjälper till att avvärja vissa åldersrelaterade lidanden, säger Dr. Borns-Weil.

Nyckeln är att ta reda på vad lämplig aktivitetsnivå är för din åldrande hund.

Borns-Weil säger:

"Medan du är gammal är ingen sjukdom, är det viktigt att få råd från din hunds veterinär om hur mycket träning och vilka träningsformer som är lämpliga för en enskild seniorhund."

Övervaka din äldre hund efter träningspass. Om han verkar styv eller har svårt att röra sig efter en intensiv dag i parken, kan det vara ett tecken på att du behöver ringa upp träningen eller helt enkelt hitta en annan, mindre skatteaktivitet.

3. Övning = Bonding

Vilken bättre träningspartner än den som alltid uppträder och aldrig klagar?

Din hund är en inbyggd träningsvän. Att träna tillsammans gagnar både dig när det gäller allmän hälsa och stärker ditt band. Det är en engagerande, gemensam aktivitet - perfekt för bindning och ökning av hjärtfrekvensen!

4. Motion håller lederna friska

Oavsett om du är en människa eller en hund, är det faktum att en stillasittande livsstil är en ohälsosam livsstil.

Samband måste sättas genom sina fulla rörelserom. Regelbunden motion är ett av de bästa sätten att hålla allt i rörelse och hålla din hund från att utveckla mekaniska problem i samband med en stillasittande livsstil.

Var noga med att du konsulterar din hunds veterinär innan du initierar eller byter träningsplan för att se till att förändringarna är anpassade till din hunds allmänna kroppstillstånd och träningsnivå.

5. Träning ger din hund ett jobb att göra

Det är bra att jobba med ett jobb. Detsamma gäller för hundar, speciellt arbetsraserna.

Våra hundras förfäder föddes till jobbet. Herrar, jägare, vårdnadshavare - de hade alla jobb. Dessa instinkter går inte bara bort. Tänk aktiva hundraser som australiensiska herdar, Labrador Retrievers, German Shepherds och Vizslas, för att bara nämna några.

Enligt Borns-Weil:

"Hundar gillar att ha jobb. Om en hund inte har en rasen - och ålder - lämpligt jobb, till exempel jagar en frisbee, kommer han att ge sig ett jobb, som att skälla överdrivet på förbi eller byta över papperskorgen. "

Att göra motion till en rolig uppgift är oerhört givande för din hunds sinne och kropp. Prova att göra en hund hinder i kursen eller uppdatera hundens träning för extra mental träning.

6. Övning stimulerar sinnet

En välstrukturerad, kreativ träningsrutin ger inte bara fysiska fördelar, utan också mentala.

Risken är att många av oss slutar introducera våra hundar till nya fysiska aktiviteter och lära dem spel och trick när de växer ut ur valpen. Försök lära din hund ett nytt spel eller en aktivitet för att hoppa på den mentala motorn. Det kommer att tvinga honom att gräva ut sin tänkande keps och sätta den hjärnan till jobbet.

För hunden brainiacs där ute, överväga att berika nya utmaningar som flyball och agility kurser! Pussel leksaker och mat pussel är också bra att ha runt huset. Det finns många roliga sätt att utmana din goda hund.

7. Spela undervisar om sociala färdigheter

Det är viktigt att din hund lär sig hur man spelar bra med andra. Sociala situationer lär ut viktiga färdigheter som översätter till scenarier utanför hundparken.

Dr. Borns-Weil säger:

"Övning kan och borde vara en del av ett helt program för exponering för andra hundar, människor och miljöpåverkan ... Detta är nödvändigt för korrekt socialisering, särskilt under ungt valpskap."

Kvalitetstid på hundparken främjar socialisering och säkerställer att hundar - särskilt ungdomarna - får tillräckligt med motion. En avslappnad promenad runt kvarteret två gånger om dagen är inte tillräckligt för de flesta hundar, säger Borns-Weil. Prova ett bra spel att jaga eller spela hämta på hundsparken!

8. Träning främjar lydnad

Att öka din hunds aktivitetsnivå kan vara nyckeln till att förbättra hans lydnad.

När du spenderar tid med att leka med din hund och lär honom nya saker förstärker du ditt band. Sammanlagd tid bygger förtroende och förbättrar ditt förhållande på alla fronter.

En trött hund är en väluppfostrad hund!

Källa: wideopenpets.com

Like this story? Like BESTDOG.se Make It on Facebook!

TACK FÖR ATT DU DELAR DENNA HEMSIDA

Plats för samarbetspartners och annonser

Vill du också synas här ? Kontakta jouni.wingstrand@bestdog.se

GOOGLE ANNONS

9 nov 2017

Comments powered by Disqus