BESTDOG.se

Bästa källan till kunskap om hundar

Att gå ut med en hund ökar din mentala hälsa positivt

Så, liksom att få lite träning i din dagliga rutin, ta med din hund på en promenad ökar också din emotionella välbefinnande.

Forskare från University of Liverpool i England upptäckte att hundägarnas främsta motivation för att ta sin valp för walkies var att det får dem att känna sig lyckliga, snarare än några hälso- eller sociala fördelar.

För undersökningen intervjuades 25 hundägare och de gav personliga skriftliga reflektioner om sina hundupplevelser. Det konstaterades att även om ägarna kan ange att de går och går för att gynna sin hund, finns det också tydliga bevis på sin egen förbättrade lycka och välbefinnande.

Ägaren kommer emellertid bara att känna sig glad om de tycker att deras hund också njuter av promenad.

"De faktorer som motiverar hundvandring är extremt komplexa, men vi vet att de starkt kan motivera människors hälsa beteende, säger lead författare Dr. Carri Westgarth. "Det är viktigt att förstå varför ägarna går sina hundar om vi ska kunna effektivt marknadsföra ägare att gå sina hundar mer.

"Det framgår av våra undersökningar att hundvandring används för att möta ägarens känslomässiga behov och hundens behov. Det kan förklara varför pilothundeinterventioner med meddelanden som är inriktade på hälsa eller sociala förmåner inte har varit särskilt framgångsrika. Möjliga nyckelpunkter för framtida insatser för att öka hundvandring är att främja hur det kan öka hundarna, och därmed ägarens lycka. "

Resultaten har publicerats i International Journal of Environmental Research and Public Health.

Källa: sundayworld.com

Hundar är bra härliga och känslosamma djur.

Dela gärna om du också är en hund-älskare.

Plats för samarbetspartners och annonser

Vill du också synas här ? Kontakta jouni.wingstrand@bestdog.se

GOOGLE ANNONS

3 sep 2017

Comments powered by Disqus