BESTDOG.se

Bästa källan till kunskap om hundar

Behöver din hund en vän ?

Tänker du skaffa en valp till din familj ? Vissa hundar trivs i flera hundshushåll, medan andra föredrar att förbli det enda syftet med din uppmärksamhet och tillgivenhet.

Fråga: Är det möjligt att min hund är deprimerad efter ett lekstund ? Min hund tillbringade helgen med min vän och hennes hund medan jag var ute av stan. De två hundarna spelar riktigt hårt men bra tillsammans. Sedan hon kom hem verkar hon ner. Tycker du att hon saknar sin vän? Ska jag överväga att få en andra hund? Gör några hundar bara bättre när de bor hos en hundvän? Om så är fallet, vad är det i allmänhet bättre, att få en hund av samma eller motsatta kön?

Svar: Det är underbart att din hund har en vän att leka med, och det faktum att de spelar ungefär tillsammans berättar för mig att de förstår andras kroppsspråk och respekterar varandras gränser. Vilken jättekul och bra övning! Vad gäller huruvida din hund saknar sin vän efteråt är det omöjligt att säga. Det kan vara att efter några dagar med hög upphetsning och stimulering, att vara på ett lugnt ställe, är det ensam att ta lite acklimatisering. Eller det kan vara att hon helt enkelt slitit ut och vilar. Eller för allt vi vet är hon deprimerad och saknar sin vän.

Hur som helst, oavsett om du ska underhålla idén om att få henne till en permanent live-in-lekkompis beror på några faktorer. För det första har många hundar en hundfamilj eller två som de träffas famously med, men gillar inte eller vill ha andra hundar. Betecknar detta din hund? Visar hon några tecken på obehag eller aggression när hon passerar andra hundar offentligt, eller verkar hon glad att se dem? Spelar hon med eller åtminstone tolererar att vara i närheten av obekanta hundar utan koppel? Förutsatt att hon klarar sig bra med de flesta andra hundar, skulle nästa steg vara att överväga hur bra hon kunde komma överens med dem i ditt hem. Vissa hundar är helt bra med andra hundar på neutrala ställen, men när leken flyttar till sin hem, se upp!

När det gäller vilket kön som ska antas, föreslår jag att du letar efter en kompatibel man. Det är inte så att kvinnliga hundar inte kan komma överens; många gör. Men om det kommer att bli aggressionsproblem är kvinnlig-kvinnan den farligaste kombinationen. Tänk på det här sättet: När man ser att manen bråkar i en bar är det högt och motbjudande, och det kan finnas fysisk skada, men det är inte normalt dödligt, bara mycket hållbart. Kvinnor är å andra sidan mycket tystare när de kämpar - men mycket mer intensiv. (Har du någonsin jobbat på ett kontor? "Nuff sa.) Allt som sagt skulle jag få din tjej en trevlig pojkeleksak. För människor med en manlig hund är det bättre att få en kvinna. Allt annat är lika, motsatt kön är alltid mindre riskabelt.

Eftersom du kanske inte är säker på hur din hund ska göra med en annan hund i ditt hem, varför inte fostra en hund till en räddningsgrupp? På det sättet kan du testa vattnet. Och om de två träffas famously, kan du ansöka om att anta hunden. Om inte, kan du prova andra hundar från organisationen och så småningom hitta en som är en bra match - eller kanske du upptäcker att din hund uppskattar att vara en enda hund. Hur som helst, du har hjälpt en räddningsgrupp genom att främja, och det finns inget tryck eller åtagande att anta. Jag uppskattar att du bryr dig så mycket om att göra din hund glad. Lycka till i din strävan att hitta en lekkamrat som förhoppningsvis kommer att vara en vistelse-kompis också!

Källa: moderndogmagazine.com

TACK FÖR ATT DU DELAR DENNA HEMSIDA

Plats för samarbetspartners och annonser

Vill du också synas här ? Kontakta jouni.wingstrand@bestdog.se

GOOGLE ANNONS

8 sep 2017

Comments powered by Disqus