BESTDOG.se

Bästa källan till kunskap om hundar

Din hund kan sänka blodtrycket, minska risken för hjärtinfarkt och mer

Har du någonsin kommit hem efter en lång stressig dag på jobbet och hade din hund hälsat dig vid dörren med en svängande svans, glad att se dig ? Det känns bra, det är ett trevligt välkomnande hem.

Det visar sig att hundar inte bara är trevliga följeslagare men det finns extraordinära hälsofördelar med att ha dem som husdjur. Låt oss ta en titt på hälsofördelarna hos en husdjurskompis.

Hunden ger lägre blodtryck, minska risken för hjärtinfarkt och mer ...

Hunden Minskar stress och gör dig lyckligare:

Tro det eller inte, helt enkelt genom att tillbringa några minuter med ditt husdjur, du kan minska kortisol (ett stresshormon) och s boost serotonin, ett lyckligt hormon som gör att du mår bättre och minskar smärta. Spendera tid med dina husdjur hjälper till att balansera hormoner till din fördel samt lugna nerverna. Lägre blodtryck och hjärtfrekvens:

I en studie med 240 gifta par fann de att husägare hade lägre blodtryck och vilande hjärtfrekvens än de som inte hade ett husdjur. En annan studie visade att barn med högt blodtryck hade lägre blodtryck medan de petting deras hund. Lägre kolesterol:

Forskare har inte bara hittat lägre blodtryck, hjärtfrekvens och stresshormon men de fann också att djurägare hade lägre kolesterol- och triglyceridnivåer än de som inte ägde husdjur. Detta kan delvis bidra till djurhushållens livsstil, gå hunden i motsats till att inte gå alls Hantera Depression:

Vissa terapeuter rekommenderar att du får en hund eller husdjur om du lider av depression. Petting din hund eller katt hjälper dig att hantera depression bättre och djur är förvånansvärt angelägna om emotionella tillstånd hos människor så att de kan ta hand om dig när du behöver det. Hundar håller dig anpassad !:

Om du äger en hund måste du ta den för promenader och det gör att hundägare blir mer fysiskt passande än de som inte äger hundar. Promenad är en av de bästa metoderna för hälsoreglering av matsmältning, hjärthälsa, hjärnhälsa och övergripande synergi i kroppen. Walking brinner också fett ganska bra! Mindre allergier:

Barn är mindre benägna att utveckla allergier om de växer upp i ett hem med en katt eller hund. Det hittades också med barn som växer upp på gårdarna. Barn utvecklar ett starkare, mer motståndskraftigt immunförsvar som gynnar deras hälsa senare i livet.

Det visar sig att husdjur är mycket mer än trevliga följeslagare. De gynnar din hjärnkemi, hormoner, stressnivåer, nervsystemet, hjärthälsa, kolesterol och övergripande sinnesfrid.

Källa: healtywildandfree

TACK FÖR ATT DU DELAR DENNA HEMSIDA

Plats för samarbetspartners och annonser

Vill du också synas här ? Kontakta jouni.wingstrand@bestdog.se

GOOGLE ANNONS

26 okt 2017

Comments powered by Disqus