BESTDOG.se

Bästa källan till kunskap om hundar

Din hund kan veta om du är generös och belönar dig med uppmärksamhet

Är du en givande person? Din hund kanske vet.

Ny forskning som publiceras i vetenskaplig tidskrift PLOS One föreslår att hundar kan känna igen och komma ihåg om en person är generös eller självisk. "Vuxna ämnen (både familj och skyddshundar) utvecklade en preferens för G [generös] över S [själviskt]", avslutas studien.

Med hjälp av en grupp familjehundar, skyddshundar och valpar riktade forskare två omgångar träningssessioner, följt av ett valmöte. Vid den första träningen pekade en person på en skål fylld med rostad kyckling och lät hunden äta den. Denna åtgärd representerade "generositet". Då riktade en annan person hunden till mat men åt det själv innan hunden kunde komma till den. Detta representerade "själviskhet".

Efter varje session höll de generösa och själviska människorna en matskål, så att hunden kunde välja vilken person som skulle närma sig. Både familjen och skyddshundarna föredrog att närma sig den person som hade varit generös.

Vid en andra träning tog de vuxna hundarna ännu längre att närma sig själviska människor som de pekade på en matskål. Till forskarna, som ytterligare stöder tanken att hundar kan återkalla och svara på generositet.

Valpar kunde inte skilja mellan vem som var generös eller självisk alls. Kanske måste hundar lära sig att vara kräsna, forskare spekulera, eller kanske hade dessa ungar inte fullt ut utvecklat en kapacitet för kommunikation.

Sammanfattningsvis föreslår resultaten att vuxna hundar kan exakt skilja mellan beteenden och associera dessa beteenden med de personer som utför dem.

Källa: cnbc.com

Like this story? Like BESTDOG.se Make It on Facebook!

TACK FÖR ATT DU DELAR DENNA HEMSIDA

Plats för samarbetspartners och annonser

Vill du också synas här ? Kontakta jouni.wingstrand@bestdog.se

GOOGLE ANNONS

27 okt 2017

Comments powered by Disqus