BESTDOG.se

Bästa källan till kunskap om hundar

Människor gillar hundar bättre än andra människor

Människor gillar hundar bättre än andra människor, föreslår en ny studie (även om du förmodligen inte behövde en studie för att berätta det). Forskningen som mäter människors preferens för man vs hundar visade att människor är mer upprörd när djuren lider.

Relaterat: Bevis att hundar är manipulativa smådjur: Våra "bästa vänner" Använd ansiktsuttryck när vi tittar på dem

För studien, publicerad i tidskriften Society & Animals, fick 256 grundutbildade studenter tidningar av en fiktiv attack. Varje klippning presenterade olika offer: ett barn, en vuxen, en valp eller en mogen hund. Enligt ScienceAlert beskrev artikeln angriparen som att slå offer med en basebollsfladder som påförde ett brutet ben och skär och lämnar personen eller vuxen medvetslös.

Offren var antingen avbildad som ett ettårigt barn, 30-årig människa, valp eller sexårig hund. Deltagarna besvarade frågor som var utformade för att mäta empati om attackerna. Forskarna fann att människor var ganska oroade över alla offren nästan lika, förutom för vuxna människor, som gjorde minst empati.

Den vuxna hunden fick bara lägre poäng av empati jämfört med barnets mänskliga offer. Forskarna drog slutsatsen att ålder gjorde det mesta av en skillnad för hur bekymrade människor handlade om sin medmänniska. Ålder gjorde mindre inverkan på ens bekymmer för hundar. Uppgifterna visade också att kvinnor var övergripande mer empatiska än män.

De som inte har en mjuk plats för valpar kan avskräcka vid resultaten att djur kan vara mer värderade än människor, men tidigare forskning har visat att bindningen mellan människor och hundar är stark.

År 2015 visade en studie att vi faktiskt knyter till hundar på samma sätt som hur vi ansluter till spädbarn, skriver Science magazine.

500/5000 Forskare fann att när husdjursägare tittade på hundens ögon, följde en ökning av oxytocin, även känd hormonet. Och känslan är ömsesidig, verkar det. Studien avslöjade en ökning med 130 procent hos hundar och en 300 procent ökning av hormonet hos människor.

"Det är ett otroligt funderande som tyder på att hundar har kapat på det mänskliga bindningssystemet," berättade Brian Hare, hundkognitionsexpert vid Duke University i Durham, North Carolina, Science. Han var inte inblandad i studien.

379/5000 Dessutom fann en studie förra månaden att hundar faktiskt manipulerar oss med sina söta ansikten (även om det inte nödvändigtvis är avsiktligt). Som vi tidigare rapporterat använder hundar mer ansiktsuttryck när människor är omkring som ett sätt att kommunicera.

Så, om du någonsin har anklagats för att älska ditt husdjur för mycket, kan du använda vetenskap för att göra ditt fall för att vara en doting husdjur förälder.

Källa: newsweek.com

Like this story? Like BESTDOG.se Make It on Facebook!

TACK FÖR ATT DU DELAR DENNA HEMSIDA

Plats för samarbetspartners och annonser

Vill du också synas här ? Kontakta jouni.wingstrand@bestdog.se

GOOGLE ANNONS

4 nov 2017

Comments powered by Disqus