BESTDOG.se

De bästa nyheterna om hundar

Hur hundar lär oss att sluta oroa oss och bara vara lyckliga

Om du är en konstant bekymmer är du inte ensam. 40 miljoner amerikanska vuxna lever med ångestsjukdomar. En av dessa kroniska bekymmer var Tom Baker, en Tennessean som driver en tv-produktion. Han oroade sig så mycket, kände sig så hopplös, efter ett affärssvikt och problem med IRS, säger han att det blev farligt. Han förlorade 30 pund som en följd av stressen, och kunde inte fungera som en far eller make.

Till dess att han började märka sin hunds inställning till livet.

När Baker verkligen noterade sig hur hans Mango-räddningshund Mango tittar på livet och försökte se livet genom hans hunds ögon, fann han lättnad från den kroniska oro som hade belejrat honom för det mesta av sitt liv och en väg till fred och lycka. Baker delade upplevelsen i sin nya bok, "En hunds tro: Hur min hund hjälpte mig att lita på Gud och övervinna kronisk oroande" (som är skrivet av Mangos synvinkel) och gav sina bästa tips för hur man slutar oroa sig och älska Livet som en hund.

1. Hundar lever för idag

"Det största jag lärde mig från Mango som startade min resa mot att minimera oro var ordet" idag ", säger Baker. "Hon bor för idag. Hon bor för nu. Det är allt som finns för henne. Om en tugga leksak bryter sätter hon ner den och hittar en annan. Än sen då?"

Som en människa, "håller jag igår," säger Baker. "Jag håller på förra veckan. Jag håller fast vid vad som kan hända imorgon. Hundar kan bry sig mindre. Det var nummer en hemlighet - kom bara igår, kom ut i morgon och njut av idag. Idag är ett äventyr. Det kan ha sin kamp, ​​det kan ha svårigheter, men det är ett äventyr och det är vårt att njuta av. ”

Det var nummer en hemlighet - kom bara igår, kom ut i morgon och njut av idag.

2. Hundar förfaller inte

Medan människor tillåter ursäkter "att komma i vägen för allting", säger Baker, hundar väntar inte på att alla bitar ska komma ihop innan de vidtar åtgärder. De kommer inte att säga, "Jag vill spela hämtning, men jag måste svara på en text först." När det är dags att spela, att äta, att gå ... de inte låter "buts" komma i vägen, säger han. 3. Hundar håller huvudet ut genom fönstret och hittar glädje

När Mango kommer att gå i bilen med familjen, "det är den största dagen någonsin", säger Baker. "Det första hon ska göra är att trycka näsan mot fönstret. Det är hennes signal att säga, "Vänligen rulla ner fönstret." Det finns så många luktar och det finns så många välsignelser där ute. Jag tittar på henne. Hon vill ta det hela in, och det var en av de andra saker som verkligen hjälpte mig i tider av oro. Det är som att jag kan vara i en desperat situation och glömma att det finns välsignelser överallt. De är runt, när vi är oroliga, fokuserar vi bara så mycket på problemet eller kampen och glömmer att hålla huvudet ut genom fönstret och bara titta. "

Om inget annat lägger han till, bara tittar på en hund håller huvudet ut genom fönstret, "hur kan du inte le?"

Vi fokuserar bara så mycket på problemet eller kampen och glömmer att hålla huvudet ut genom fönstret och bara titta.

4. Hundar objektivt samlar in information innan dom görs

"Vi tar en titt på någon och vi tror att vi känner dem", säger Baker. "Hundar tar lite mer tid och föregriper inte. Det stör oss människor utan upphörande, men de första sakerna som hundar kommer att göra för någon är att sniffa. När Mango får fyra, fem, sex sniffs kan hon berätta om hon kan lita på den personen eller inte. "

Medan vi kanske inte vill gå runt sniffar människor kan vi lära oss av Mango och ge människor nytta av tvivel medan vi objektivt samlar in den information vi behöver, säger Baker. Vi kanske också gillar hundar och letar efter det bästa hos människor. "De letar efter kärlek", säger han, "medan vi letar efter," Vad kan du göra för mig? "

5. Hundar hittar välsignelserna i problemen

Vi letar efter problem, säger Baker, medan hundar letar efter välsignelserna. Fall i punkt: "Mango hatar att ha bad," säger han. "När vi drar henne in i badrummet är alla tassar i stoppläge och hon kommer att göra med all sin kraft att inte gå i badet. Men när hon faktiskt kommer in där kommer hon ihåg att om hennes rygg repas är det bästa någonsin, så blir detta problem en välsignelse. Du kan se det som, "Vänta en minut. Jag älskar det här.' Det är varje gång. Det är ett problem som blir en välsignelse. "

6. Hundar är alltid redo att gå vidare till nästa sak

"Jag tror att hundar vet att de inte har mycket tid," säger Baker. "Jag menar att de klämmer sju år in i vårt ett år. De slog marken igång. De skulle bara vilja njuta av än oroa sig, och de lever som idag kan vara den sista. Om en sak bringar svansen ner, letar de efter nästa sak som gör det vag. "

Om en sak bringar svansen ner, letar de efter nästa sak som gör det vag.

7. Hundar är ärliga med sina känslor

En hunds svans kan inte ligga, säger Baker. "Jag menar att de inte har mycket att arbeta med ... de kan inte riktigt tala engelska, de har inte tummar, men de arbetar med vad de måste visa oss hur de känner. Den svansen är bara deras signal, "om det vågar i glädje eller hänger i skam.

"Om vi ​​kunde gå runt och vara helt ärliga och låta våra känslor visa, skulle det släppa så mycket inuti", säger han. "Vi försöker ta på alla dessa fasader, och det är stressigt i sig att försöka imponera på andra med vad vi inte är. Hundar säger bara, "Här är jag, ta den eller lämna den. Pet mig, snälla. " Det finns så mycket att lära av det, bara för att vara ärlig mot oss själva. "

8. Hundar känner till kraften i beröring

Människor kan bygga upp en vägg, säger Baker, och inte erbjuda eller ta emot beröring. Vi borde titta på hundar, som "bara verkar veta vad de ska göra", säger han. "När vi är sjuka, när vi är ledsna, när vi är arga, verkar de veta, och de använder sig själva som en del av helingen. När någon känner sig dålig, vet Mango när man ska lägga sig bredvid dem. Hon vet när man ska gnugga mot mitt ben, inte hoppa upp på mig och som ensam säger, "Lugna ner, det är okej. Jag är här. Jag är här. När du är redo att älska mig, är jag här. ""

Och "självklart slickar hundar av kärlek", tillägger han. "Den tungan är deras signal att säga," Jag skulle ge allt åt dig. Jag älskar dig, och här är det. " Det är deras anslutning. De använder vad de måste älska oss. "

Källa: nbcnews.com

Like this story? Like BESTDOG.se Make It on Facebook!

TACK FÖR ATT DU DELAR DENNA HEMSIDA

Plats för samarbetspartners och annonser

Vill du också synas här ? Kontakta jouni.wingstrand@bestdog.se

GOOGLE ANNONS

16 nov 2017

Comments powered by Disqus