BESTDOG.se

Bästa källan till kunskap om hundar

Hur man hindrar din hund från att dra på koppeln

Vi vet alla hur upphetsade hundar får när de hör ordet "promenad" men ofta kan spänningen förstöra roligt för ägaren. Dog walking är en super fördelaktig övning för både ägaren och hunden, men ibland känner du dig inte som att släpas bakom ett överupphetsat djur i en halvtimme.

Att hunden drar i koppeln är inte bara en störning för ägaren men det orsakar också stor obehag för hunden genom konsekvent fasthållning och ryckande runt halsen.

Även om det inte är lätt att lära hundar hur man är mindre upphetsad, finns det flera alternativ för att åtgärda problemet.

Om hunden är för stor eller du känner som om de inte hanterar nackkontakten så byt du till en sele. Detta ger dig större kontroll över hunden eftersom fasthållningen är jämnt fördelad runt kroppen snarare än riktade på en plats. Om bröstet klämmer på klämmorna på framsidan ändras då hundens riktning när det behövs blir en mycket enklare uppgift. Det kommer också att stoppa de wheezing eller hosta ljud som kommer från hundar som dra på nackledningar och gör det möjligt för ägaren att enkelt träna hunden utan obehag.

Lär din hund att dra i koppeln inte kommer att belönas. Om de börjar dra till ledningen stannar de fortfarande tills de lugnar sig och återvänder till dig. Börja bara gå igen när de är tillbaka där de borde vara. Glöm inte att belöna gott beteende också. Om din hund har haft en perfekt promenad, var noga med att behandla dem när du kommer hem så att de vet vad de ska göra hela tiden.

Du bör också använda en kortare bly för bättre kontroll eftersom det kommer att tvinga dem närmare din kropp under hela spåret. Att hålla sig borta från utdragbara ledningar är också en smart idé, speciellt när man handlar med medelstora eller stora hundar. Dessa leder är alldeles för långa och är kända för att vara opålitliga, det är bättre att ha full kontroll över hunden hela tiden, särskilt om du befinner dig på tunga trafikområden eller i närheten av andra hundar.

Låt din hund stanna och sniffa ibland men försöka hålla sig i en snabb takt så att de inte stannar varje par meter. Om du inte tillåter din hund att luktar någonting så är det ingen sak att ta ut dem ur huset men begränsa hur ofta de slutar är fördelaktiga. Om du går i en snabb takt kommer de att vara lyckliga att följa med dig.

Om du fortfarande tycker att din hund orsakar dig problem så kan du eventuellt titta på professionell hundträning. Ett alternativ är att ta dem till en hundrastgård och låta dem springa utan begränsning som övning istället för dagliga promenader.

Källa: startsat60.com

TACK FÖR ATT DU DELAR DENNA HEMSIDA

Plats för samarbetspartners och annonser

Vill du också synas här ? Kontakta jouni.wingstrand@bestdog.se

GOOGLE ANNONS

21 okt 2017

Comments powered by Disqus