BESTDOG.se

Bästa källan till kunskap om hundar

Kinesiska byn firar årlig tradition genom att klä hunden i kläder och bära på trätron

Legenden säger att de första bosättarna i området räddades från att törst av en hund som ledde dem till en vattenkälla i området.

En årlig festival som ser en hund klädd i mänsklig klädsel, bärs på en soffstol och dyrkats som en gud, har firades av byborna i ett område i Kina.

Hålls varje år av Miao-folket i Jiaobang-byn i Guizhou-provinsen, The Dog Carrying Day-festivalen har sett varelserna dyrkade i århundraden.

Legenden säger att de första bosättarna i området var räddade från att törst av en törst av en hund som ledde dem till en vattenkälla i området, en handling som bosättarna trodde vara ett tecken på gudomlighet, enligt Sydkinesiska morgonposten.

Årliga firandet är märkt med en parad för hunden som är klädd i skräddarsydd tröja och hatt. Den placeras sedan på en trästolstol och bärs över en risplatta, medan folk sjunger och slår trummor.

En shaman leder paradaden och folk har lera kastat på dem som en del av en symbolisk gest till guden för fred, hälsa och välstånd.

Människor kommer att samlas på gatorna vid sidan av paraden för att visa tacksamheten för djuret och be för en bra skörd under det kommande året, enligt Folkets Dagstidning.

Några har kritiserat paradan men med människor förra året hävdar online att paraden misshandlar hunden genom att binda en kedja runt djurets nacke.

Andra har jämfört det med Yulin Dog Meat Festival, där tusentals hundar slaktas vid evenemanget som grundades av näringsidkare 2010 och hoppades öka försäljningen

Källa: independent.co.uk

TACK FÖR ATT DU DELAR DENNA HEMSIDA

Plats för samarbetspartners och annonser

Vill du också synas här ? Kontakta jouni.wingstrand@bestdog.se

GOOGLE ANNONS

7 sep 2017

Comments powered by Disqus