BESTDOG.se

Bästa källan till kunskap om hundar

Människor har mer empati för hundar än människor

Människor älskar hundar mer än människor, en ny forskning bekräftar.

Enligt två studier är vi mer benägna att empati med kämpande hundar än människor i svårigheter.

Medicinsk forskning välgörenhet Harrison's Fund genomförde ett försök för två år sedan för att testa om människor var mer benägna att donera pengar för att hjälpa hundar eller människor, och de drog slutsatsen att den var den förra.

Forskarna tryckte två annonser, som båda ställde frågan: "Skulle du ge 5 £ för att rädda Harrison från en långsam, smärtsam död?"

Den enda skillnaden mellan annonserna var bilden - en innehöll Harrison som en liten pojke, den andra som en hund.

Och det var Harrison hunden som fick flest donationer.

Denna idé backas upp av en annan ny studie om mänsklig hundsintag, som drog slutsatsen att vi blir mer upprörda av historier om att hundar blir slagna eller skadade än människor går igenom samma.

Den här gången gav forskare professor Jack Levin och professor Arnold Arluke, från nordöstra universitetet i Boston, 240 deltagare en av fyra falska tidningsrapporter.

Artiklarna beskrev en attack "med en baseballbat av en okänd angripare."

Det gick vidare: "Anlände på plats några minuter efter attacken, fann en polis offret med ett brutet ben, flera lacerations och medvetslös."

Men i varje version var offeret annorlunda - det var antingen ett år gammalt spädbarn, en 30-årig vuxen, en valp eller en sexårig vuxenhund.

Rapporten, publicerad i tidskriften Society & Animals, avslöjar att deltagarna ombads beskriva sina känslor med hjälp av vanliga frågor för att mäta empati.

Deltagarna som läste en historia om ett barn, en hund eller en valp uppmätt samma nivåer av empati, men den mänskliga vuxen provocerade mindre av ett svar, The Times rapporterar . Respondenterna var signifikant mindre benägna när vuxna människor utsattes för offer i jämförelse med mänskliga bebisar, valpar och vuxna hundar. Bara i förhållande till barnets offer fick den vuxna hunden lägre poäng av empati, säger forskarna.

De drog slutsatsen att många anser att hundar är lika med mänskliga medlemmar i deras familj.

"Ämnen visade inte sina hundar som djur, utan snarare som" fur babyer "eller familjemedlemmar tillsammans med mänskliga barn" skrev de.

De föreslår också att vi är mer benägna att känna empati för ett offer om vi anser dem vara hjälplösa och oförmögna att ta hand om sig själva.

Källa: independent.co.uk

Like this story? Like BESTDOG.se Make It on Facebook!

TACK FÖR ATT DU DELAR DENNA HEMSIDA

Plats för samarbetspartners och annonser

Vill du också synas här ? Kontakta jouni.wingstrand@bestdog.se

GOOGLE ANNONS

3 nov 2017

Comments powered by Disqus