BESTDOG.se

Bästa källan till kunskap om hundar

Mayo-studie: Det är bra att sova med din hund

En Mayo Clinic-studie tittar på hur hundar i sovrummet (och på sängen) kan påverka din sömnkvalitet

Vissa hundar är banlysta från människors sovrum. Vissa är förvisade av rädsla för att orsaka en dålig nattsömn. En ny Mayo Clinic-studie som publicerades i Mayo Clinic Proceedings i veckan säger att det är OK att låta hunden sova med dig, men det finns tillfällen då hunden behöver sin egen säng.

Studien med titeln "Effekt av hundar på människors sömn i hemmet," erbjuder detta klokt mål: "Att objektivt bedöma om en hund i sovrummet eller sängen stör störningar." Detta har länge varit ett ämne för debatt bland hundägare. En tidigare Mayo Clinic-studie från 2015 undersökte 150 patienter som ses på Center for Sleep Medicine. Mer än hälften fick sina husdjur att sova i sovrummet, men en delmängd av dem beskrev deras husdjur som störande för deras sömn.

Den nyaste Mayo-studien spårade sömnkvaliteten på 40 hundägande deltagare utan sömnstörningar under fem månader. Både människa och hund deltagare hade accelerometrar i sju nätter av studien. "Vi fann att många människor faktiskt hittar tröst och en känsla av säkerhet från att sova med sina husdjur", säger Mayo Clinic sovläkemedelsspecialisten Lois Krahn.

Studien säger att det är en skillnad om hunden ligger på sängen eller helt enkelt i sovrummet. Personer med hundar på sängen drabbades av lägre sömnkvalitet jämfört med personer med hundar som inte fick snuggla på eller under täcket.

Det är viktigt att notera studiens begränsade provstorlek. Ingen av hundarna var yngre än 6 månader, så förvänta dig inte en full och trevlig natts sömn med en ung och exalterande valp som studsar från sovrummets väggar.

Om du letar efter en bra anledning att låta din älskade valp dela ditt sovrum, kan du ta hjärtat i studiens slutgiltiga slutsats: "En hunds närvaro i sovrummet är inte vara störande för människans sömn, som tidigare misstänkt ."

Källa: cnet.com

TACK FÖR ATT DU DELAR DENNA HEMSIDA

Plats för samarbetspartners och annonser

Vill du också synas här ? Kontakta jouni.wingstrand@bestdog.se

GOOGLE ANNONS

11 sep 2017

Comments powered by Disqus