BESTDOG.se

Bästa källan till kunskap om hundar

Positiv inverkan med Terapihund på elever i Liberty School District

Vernon Gurley som går i sjätte klass stannar vid Liberty Middle School kontor varje dag för mata och läsa en bok till en hund vän.

PAWSS är skolans ackrediterade terapihund och har tjänat sin roll i ungefär ett år.

"Hon gör att alla känner sig glada och glada", sade Vernon. "När jag är trött och olycklig eller inte tycker om att vara dum, kommer jag se henne."

PAWSS, en 1-årig standardpudel, ger emotionellt och akademiskt stöd för studenter. PAWSS betyder problemlösare, alltid respektfull, villig lärare, visa ansvar, säkerhet.

Hunden spenderar en del av dagen i ett mysigt hörn av rådgivarkontoret, omgivet av kuddar och en filt där studenterna slutar in för en snabb hej eller spendera några minuter när de stressas.

"Bara hennes blotta närvaro ger glädje", säger Kristie Sallee, mellanhandledaren och hundens ägare. "Vi ser en miljon leenden när hon går ner i salen. Hon gör barnen lyckliga och hjälper dem också att lära sig. "

Sallee tar PAWSS i klassrum där eleverna kan träna med hunden. Hon sa att det hjälper eleverna att känna sig bekväma eftersom PAWSS inte kommer att bedöma eller kritisera dem.

Sabrina Sharpe, en femte- och sjätte-klass specialutbildningslärare, sa att varje elev i sina klasser hade förbättrat läsresultat efter att ha praktiserat att läsa med hunden i två månader.

"Ibland kan lärande vara en kamp i klassrummet, men PAWSS lugnar barnen," sa Sharpe. "Det är väldigt motiverande för studenter."

Darnelle Clark, en första klass lärare, märkte också en positiv förändring i hennes elever sedan PAWSS började stoppa i sitt klassrum en gång i månaden. Hon sa att hennes elever har olika läsnivåer, men alla tycker om att läsa med hunden.

"Jag har sett en skillnad eftersom PAWSS ger dem en känsla av säkerhet," sa hon. "De kan inte vänta att se henne."

Hunden förekommer också i klasserna för schemalagd speltid, och är tillgänglig för studenter att komma till när de behöver tröst.

Clark sa att hennes elever uppvisar bättre beteende eftersom de vet att de kommer att belönas med ett besök från hunden om de följer regler.

Sharpe sa att hennes elever är mer positiva och övertygade om deras läsförmåga.

Sallee sa att hon fick idén om en skolterapihund vid en rådgivningskonferens.

"Något inuti mig antändes. Jag visste att jag var tvungen att försöka göra det, "sa hon.

Efter att ha undersökt och få tillstånd från administratörer valde hon en standardpudel eftersom det är en allergivänlig och intelligent ras.

PAWSS gick igenom valpträning och terapi hund klasser och började arbeta på skolan i början av 2016.

På skolan är PAWSS fokuserad; men hemma är hunden lekfull och dum.

"Det är som att hon vet att hon är på jobbet," sa Sallee.

Mike Butch, biträdande rektor, sa att hunden varit ingenting annat än positiv för skolan.

"När eleverna har en smältning besöker de PAWSS och det lugnar dem ner," sa han. "Alla skolor ska försöka detta; du har mindre disciplinproblem. "

Sallee sa att hon älskar att se barnen tända när de ser hunden. Hon sa att andra skolor har visat intresse för att få en terapihund.

Vernon sa att han brukade ha dålig närvaro men han kommer varje dag till skolan för att se valpen. "Jag älskar PAWSS; hon hjälpte mig, "sa han.

Källa: vindy.com

Like this story? Like BESTDOG.se Make It on Facebook!

TACK FÖR ATT DU DELAR DENNA HEMSIDA

Plats för samarbetspartners och annonser

Vill du också synas här ? Kontakta jouni.wingstrand@bestdog.se

GOOGLE ANNONS

28 dec 2017

Comments powered by Disqus