BESTDOG.se

De bästa nyheterna om hundar

Programmet använder hundar för att hjälpa barnen att lära sig läsa

Du har hört talas om terapihundar, komforthundar, men hur är det med att läsa hjälphjälpmedel? Sit, Stay, Read är ett program som leder hundar till klassrummet för att förbättra läskunnigheten!

Sit, Stay, Läs började 2003 med tre volontärer och deras hundar går in i Chicago Public Libraries och läser till barn. De fann att de kunde göra mer av en inverkan som leder hundarna till skolor.

"När vi tar med hundarna i det ändras klassrummet och barnen är glada att läsa och de är glada över att vara i en annan inlärningsmiljö som det de brukar se och hunden ändrar sina förmågor och deras kärlek att läsa", sa Mara O'Brien, verkställande direktör för Sit, Stay Read.

Sjutton Chicago Public Schools i låginkomstkvarter deltar i programmet med mer än 200 volontärer och 80 hundar. De besöker klassrum i första, andra och tredje klass i en timme, en gång i veckan. Bokkompisar arbetar med små grupper av studenter och läser hundtema böcker. Då läser eleverna en-mot-en med volontären och deras hund.

"De älskar att vara med hundarna, och det finns inget hot mot deras förmåga när de är med hundarna och det är mycket tröstande och lugnande och säkert", säger Cecilia Ice-Mays, tredje klasslärare vid Hughes Elementary School.

"Det är roligt och lättare att läsa till hundarna men läsning till en person är svårt eftersom jag blir nervös kring många människor", säger Malaya Mays, en student på Hughes Elementary School.

"Ibland kan hundar lyssna mer än människor och han är roligare", säger Clarence Steen, student vid Hughes Elementary School.

Även om programmet bara är sex till åtta veckor finns det en stor "fortsätt läsning" i slutet av året där varje student får fem nya böcker.

"En student som är från ett låginkomsthem, visar statistik att de bara har 25 timmars läsning när de går in i dagis. Ett medelinkomstbarn kommer att ha upp till en tusen timmars läsning och mycket av denna skillnad kommer från bara böcker i hemmet ", sade O'Brien.

"De har den där timmen med hunden att de får behandla och ge höga finesser och älska hunden och i de äldre klassrummen, andra och tredje klassen, vi får jobba och de förbättras så mycket!" sade Kara Severson, frivillig hundlag.

Effekten av detta program är enormt. Studier gjorda av Psykologiska institutionen vid Loyola University Chicago visar studenter i sin vistelse läs hade vinster i flytande till en hastighet 47,8 procent större än deras icke deltagande kamrater. Nästa skolår kommer programmet att expandera för att lägga till dagis.

Källa: abc7chicago.com

Like this story? Like BESTDOG.se Make It on Facebook!

TACK FÖR ATT DU DELAR DENNA HEMSIDA

Plats för samarbetspartners och annonser

Vill du också synas här ? Kontakta jouni.wingstrand@bestdog.se

GOOGLE ANNONS

21 nov 2017

Comments powered by Disqus