BESTDOG.se

Bästa källan till kunskap om hundar

Sanningen hur manipulerande din hund är

Den lilla utvidgningen av ögonen - ett drag som de noterade som vanligt bland hundar som tittar på människor - är ett direkt skott mot din missplacerade nostalgi för deras valpskap.

Sittande vid mitt skrivbord öppnar jag smidigt ett paket kakor, som knappast vågar andas när jag försiktigt når inuti. Även när mina fingrar stänger triumferande runt den eftertraktade malda mjölken, meddelar klämklippet av klor i korridoren mitt misslyckande. Ett litet furry pratar i min synvinkel och ordnar sig tålmodigt av mina fötter. När så småningom kastas bort kakor, vågar jag att vända mitt huvud för att möta sina brinnande ögon, hunden knippar huvudet vittomt på ena sidan, och i hjärtat smälter mitt hjärta. Än en gång spelade han mig som en fiol och utan att ens öppna hans mun.

Hantera sådan blatant känslomässig manipulation dagligen var jag orolig över nyheterna att hundar använder sina ansiktsuttryck för att interagera med den mänskliga världen . En studie som nyligen publicerades i tidskriften Scientific Reports fann att hundar rör sina ansikten mycket mer när människor tittar på dem än annars, vilket tyder på att dessa uttryck försöker kommunicera med oss ​​- även om de berörda forskarna var angelägna att betona att de inte vet exakt vad hundarna försöker säga. Hundar har husdjur ansiktsuttryck att använda på människor, studiefynd

Jag hjälper gärna dem ut här. Den lilla utvidgningen av ögonen - ett drag som de noterade som vanligt bland hundar som tittar på människor - är ett direkt skott mot din missplacerade nostalgi för deras valpskap. Med de otrevliga fläckarna som slutligen bleknar från mattan och oändliga tuggade bärbara kablar och eviscererade mjuka möbler men ett hilariskt minne, påminner dessa flytande tallrikar dig bara om en tid när deras tassar var för stora för sina små kroppar och varje pipande bark kom som en härlig överraskning för er båda. Och när dessa endorfiner börjar flöda i deras riktning, tenderar kärleken också att vara, om det är i form av en magegnidning, ett hämtningsspel eller, bäst av allt, en behandling. Wilfs coquettishly-vinklade huvud, hans snygga sidovy från under de ögonbrynen på tufty terrier (för hela världen som en obscenely hårig barnstjärna) är bara en eskalering av samma taktik.

Det fungerar också motsatt. Även om jag vet rationellt att den genomsnittliga hunden inte har den emotionella sofistikeringen som krävs för att planera och genomföra det som vanligtvis kallas en skuldresa, vill Wilf, en stolid little terrier som jag inte annars skulle beskriva som särskilt i kontakt med sina känslor, är en mästare på den mörka konsten.

Jag gör inte tidigt förberedelser för att gå ut på kvällen - ha lydigt tagit honom för en anständig promenad, matat och vattnat honom och åtgärdade i allmänhet alla sina grundläggande behov med all vård och uppmärksamhet hos en ovanligt förtjust slav - än de sömniga ögonen Snap öppna, och jag inser att jag håller ögonen på. När jag lägger på mina skor, ska han flopa från sängen med en stor suck och nedgång i hörnet av rummet, svansa mellan benen, då hans ögon följsigt ut mig ut ur dörren.

Vid denna tidpunkt är hans elände vid den här grymma övergivningen så stor att han inte kan ta sig med för att acceptera min ursäkt, även om det kommer i form av torkad oxlever - än jag vet, från det udda tillfället när jag har glömt något och var tvungen att vända tillbaka, att så snart jag lämnar, gobbles han upp skönheten och lyfter sig tillbaka till sängen för en lugnande tupplur. Den här kunskapen stannar naturligtvis inte hans ledsna ansikte och jagar mig hela vägen till busshållplatsen. Om hundar kunde prata, skulle de berätta några hem sanningar | John Bradshaw

Författarna till studien, som utförs av University of Portsmouth, erkänner att även om deras fynd stöder tanken att dessa ansiktsuttryck är "potentiellt aktiva försök att kommunicera", är det svårare att avgöra om detta beteende är avsiktligt.

Det är ett problem som har beskattat många fina juridiska sinnen före dem - men även om man rea (ett skyldigt sinne) kan vara svårt att bevisa hos människor, de hundvalparna berättar för sin egen historia. Det finns ingen jury i landet som inte skulle komma till slutsatsen att en tigghund vet exakt vad det gör - och de flesta skulle gärna falla för det ändå. I varje ödmjuk mutt lurar en mimeartist av sällsynt talang, så kasta dem ett ben ibland - de förtjänar det.

Källa: theguardian.com

TACK FÖR ATT DU DELAR DENNA HEMSIDA

Plats för samarbetspartners och annonser

Vill du också synas här ? Kontakta jouni.wingstrand@bestdog.se

GOOGLE ANNONS

25 okt 2017

Comments powered by Disqus