BESTDOG.se

Bästa källan till kunskap om hundar

Skulle du lita på en Dog-Walking Drone?

DronesDirect, en brittisk online-återförsäljare, släpper enligt uppgift ett obemannat flygbil (UAV) som är utformat för att gå din hund. Den här dronen kommer att baseras på DJI: s Phantom 4-drone och kommer uppenbarligen att kosta omkring 2 000 kr, eller ca $ 2600. Enligt The Sun kommer dronen att ha en infälld och infångad teknik för att ta bort olyckor med ditt husdjur.

Först och främst låter det lika stora delar som är förebyggande och chockerande överraskande. Vi har sett hur drone-kulturen har vuxit och spridits i alla slags vardagliga aktiviteter, från drone surfing till mobil skyltar till trädplantning. Varför inte hund gå? Säkert skulle detta tillåta stora mängder av 20-somethings att sparka tillbaka medan deras DJI Phantom 4 gör allt arbete. Det skulle verkligen inte vara så förvånande att se dussintals dronor walking dogs i parker över Brooklyn.

Nu är Sun kanske inte den mest ansedda tidningen i världen, men det verkar som om det har gjort sin forskning, vilket ger några övertygande citat från DronesDirects marknadschef Mark Kelly.

"Den här praktiska tekniken innebär att hundar har en följeslagare vid sin sida, samtidigt som de får träningen och njuter av den fräscha utomhusluften som de så desperat behöver varje dag, säger Kelly. Det här är en enstaka hundkamrat, som vi är glada att kunna erbjuda till alla hund älskare. "

När det gäller följeslagare går det inte helt övertygande att hundar kommer att bli nöjda av en whirring maskin som flyger över huvudet så mycket som de är av ägarens företag och vård. Men han försöker marknadsföra något här, så hans uttalanden gör lite mer mening ur det perspektivet. Hur skulle denna DJI Phantom 4-baserade UAV fungera? Enligt The Sun, allt du behöver är en smartphone och en förutbestämd rutt för dronen att följa. Kelly hävdar att detta skulle frigöra betydande bitar av tid för oss som är upptagna att ta hand om våra hundar. "Lanseringen av den innovativa Dog Drone är ett utmärkt alternativ för husdjursägare som leder upptagna liv genom att ge möjlighet till handsfree-promenader", säger han.

Vi antar att allt detta pekar på vilken typ av hundägare du är. Har du lita på din hundspårare mer än din drone? Skulle du lägga din hunds liv i händerna på en maskin som eventuellt skulle kunna flyga ut i himlen, kopplad till din hund genom sin koppel? Alla sorters scenarier kommer att komma ihåg, och det är inte helt säkert hur säkert eller, för att vara uppriktigt, sane det här förslaget är. Vi måste bara vänta och se hur de första prototypens hundpromenader går.

Källa: Thedrive.com

Plats för samarbetspartners och annonser

Vill du också synas här ? Kontakta jouni.wingstrand@bestdog.se

GOOGLE ANNONS

16 aug 2017

Comments powered by Disqus