BESTDOG.se

Bästa källan till kunskap om hundar

Sony tillkännagav en ny Aibo robothund

Som ryktet är AIBO tillbaka. Efter mer än ett årtionde har Sony beslutat att återuppliva sin ikoniska robotdjur märke med en helt ny modell som helt enkelt heter "Aibo" (modellnummer ERS-1000).

Sony hävdar att den nya Aibo "kan skapa ett känslomässigt band med hushållens medlemmar, samtidigt som de ger kärlek, kärlek och glädje av att vårda och höja en följeslagare." Den använder ultrakompakta ställdon som gör att kroppen kan röra sig längs 22 axlar , och ögonen använder två OLED-paneler för att visa en rad uttryck. Batterilivslängden är om två timmar, med en tre timmars laddningstid.

Sony säger att Aibos beteende är anpassningsbar, med hunden som söker ägare, lär sig vad som gör dem lyckliga och gradvis växer vana vid bredare miljöer. Den använder djupt lärande teknik för att analysera ljud och bilder som kommer genom Aibos array av sensorer och använder molndata för att lära av erfarenheterna från andra Aibo-enheter och ägare.

Många har hänt i teknikens värld, eftersom Aibo-hundarna var sist till salu, och den nya modellen har följaktligen vissa förändringar. Det finns en app som heter My Aibo som används för att komma åt inställningar, visa bilder som tagits från hundens kamera och hämta ytterligare "tricks" från en butik. Aibo kräver nu också en prenumeration, som SoftBank's Pepper, och kör 2,980 yen i månaden (cirka 26 dollar) i minst tre år. Detta ger dig Wi-Fi och LTE-anslutning, cloud backup och tillgång till appens funktioner ..

Även för 2.980 yen säljer Sony detta bentillbehör som heter "Aibone."

Den nya Aibo är tillgänglig för förbeställning i Japan idag och kommer att säljas den 11 januari 2018; Det finns inga planer ännu att släppa det utanför Sonys hemland. Det kostar 198.000 yen, eller cirka $ 1700, samt månadsabonnemanget - men vilket pris kan du använda på molnstyrd robotkompani?

Källa: theverge.com

Like this story? Like BESTDOG.se Make It on Facebook!

TACK FÖR ATT DU DELAR DENNA HEMSIDA

Plats för samarbetspartners och annonser

Vill du också synas här ? Kontakta jouni.wingstrand@bestdog.se

GOOGLE ANNONS

2 nov 2017

Comments powered by Disqus