BESTDOG.se

Bästa källan till kunskap om hundar

Vad är tecken på en riktigt hungrig hund?

Är din hund verkligen, verkligen hungrig eller bara uttråkad? Vi går igenom tecknen på en hungrig hund och några riktlinjer för hur mycket du ska mata din fyrbenta vän.

När det gäller att äta är de flesta hundar till synes bottenlösa gropar. Inte bara brukar de äta sina måltider vid regelbundna tider, de brukar också manipulera sina ägare till att ge dem tilltugg och godis mellan måltiderna. Kalorierna lägger sig över tiden och leder till viktökning, matsmältningsbesvär och en mängd andra hälsoproblem. Människor har tillräckligt med problem att skilja mellan behov och önskan om mat, så hur kan vi berätta om vi har en hungrig hund - eller en som bara är uttråkad?

Föreningen för djurfetma förebyggande s 2016 undersökning av veterinärmedicinska och husägare avslöjar att den portly Pug du ser på din dagliga promenad är inte en outlier. Faktum är att undersökningen visade att över hälften, eller cirka 42 miljoner amerikanska hundar, antingen är överviktiga eller överviktiga. Eftersom hundens näringsbehov varierar mycket efter storlek, ålder, ras och genetik, kan det vara svårt för hundägare att bestämma hur mycket mat som är idealiskt för sina hundkompisar.

Foder du din hund för mycket? För lite?

Om din hundmatning schema har fyller en skål ensam en gång om dagen, är chansen att din hund inte, enligt någon definition av ordet, är "hungrig". Enligt veterinären Dr. Lou Budik , så länge de har redo tillgång till färskt vatten, hundar som är "relativt friska kan gå tre, fyra, fem dagar utan mat, många ännu längre än så." En sällsynt hungrig hund, åtminstone i en bekväm inhemsk miljö, är en sällsynthet.

Det betyder inte att du bör lägga en överviktig hund på en svältdiet. Men eftersom över hälften av amerikanska hundar är överviktiga, betyder det att en av vart och ett av de två som läser detta förmodligen överdriver hunden regelbundet. Skillnaderna mellan hundstorlekar, raser och åldrar innebär att mängden och frekvensen av utfodring sprids mellan ett antal faktorer . Om du undrar, "Hur ofta ska jag mata min hund?", Här är några väldigt grundläggande riktlinjer:

Valpar: Tre små måltider per dag. Små vuxna hundar: Två små måltider per dag. Mellan till stora vuxna hundar: Två välpartade måltider per dag. Stora till jättevuxna hundar: En väl portionad måltid per dag. Seniorhundar: En till två mindre måltider per dag.

Dessa är svepande generaliseringar. Det finns ingen universell hundmatningsguideräknare. Mycket beror på din individuella hunds hälsa och aktivitetsnivå - låt oss titta på de faktorerna som följer.

Hur mycket mat ska din hund äta? Aktivitetsnivå frågor!

Sitter din hund på soffan så mycket att han praktiskt taget har sin egen inryckning i soffan kudden, monterat snyggt i sin krönade omkrets? Dagligen, eller åtminstone regelbundet, övning spelar en roll. I många fall är en hund som verkar hungrig faktiskt bara i behov av mer fysisk aktivitet. Jag försöker gå min hund, Baby, varje dag. Realistiskt fungerar det till ungefär 4-5 gånger varje vecka. Rörelsen använder energi, och energi förbrukas innebär att en hund behöver näringsämnen för att fylla den.

Regelbunden övning påverkar också matsmältningen. På Dogster tycker vi mycket om hundkapp . En frisk hund som äter våt mat kan flytta sina tarmar inom 4 timmar efter att ha ätit. Samma mängd torr mat kan ta 8 timmar. Var och en av dessa tider för evakuering påverkas av motilitet, eller musklerna i matsmältningssystemet. En hund som övar regelbundet rör sig och behandlar maten han äter mer effektivt än en stillasittande hund.

Miljöfaktorer påverkar också hundsjuka

Även vädret påverkar hur mycket en hund borde äta! Jag matar vanligtvis Baby två gånger om dagen. Under de varma sommarmånaderna i North Carolina har jag märkt att en skål med mat jag lämnar till henne på morgonen är orörd när jag kommer hem från jobbet. Sommarvärmen driver hundar för att kyla viloplatser där de inte behöver eller använder mycket energi.

Min hunds behov av mat, hennes hunger, om du vill, minskar när hon är mindre aktiv. I år började jag mata henne en mindre måltid under hundens sommardagar och fann att hon var bättre om att klara det. Samma princip - energi som används för att styra mängden mat du tillhandahåller - kan tillämpas på alla hundar, oavsett miljöförhållanden.

När det gäller hundsjuka och matar din hund - rådfråga proffsen

Jag lärde mig, genom mycket bortkastad hundmat över de senaste tre somrarna, om hur min hunds behov av mat förändras under året. Om det finns så stor variation i min hund, föreställ dig uppgiften att försöka förskriva alla hundägare hur mycket mat deras hundar behöver!

Föreslagna delstorlekar på hundmatväskor och behållare är bara det, förslag och varierar efter tillverkare. Det säkraste och mest idiotsäkra sättet att bestämma dina hundars individuella behov, hela tiden på året och i alla skeden i livet, är att samråda med din veterinär.

Källa: dogster.com

TACK FÖR ATT DU DELAR DENNA HEMSIDA

Plats för samarbetspartners och annonser

Vill du också synas här ? Kontakta jouni.wingstrand@bestdog.se

GOOGLE ANNONS

TACK FÖR ATT DU DELAR DENNA HEMSIDA

Plats för samarbetspartners och annonser

Vill du också synas här ? Kontakta jouni.wingstrand@bestdog.se

GOOGLE ANNONS

11 okt 2017

Comments powered by Disqus