BESTDOG.se

Bästa källan till kunskap om hundar

Varför är labradorer så giriga ?

En ny studie hävdar att äntligen har svaret ! Studien, som söds av Wellcome Trust Medicinska forskningsrådet

Metabolic Diseases Unit fann genetiska kopplingar mellan labrador retriever och deras motivation för mat.

Dessa resultat är en av de första att direkt länka en gen till hund fetma.

Det finns ingen tvekan om att labradorer tenderar att vara mer överviktiga än andra raser. Flera studier har bekräftat detta är sant, oavsett hundens ägare. Labaradors är också mer mat motiverade än andra raser, vilket framgår av en enkät som 213 hundägare.

När det gäller varför labradorer är så giriga har varit en svår fråga att svara, tills nu.

Undersöker en genistisk orsak av girighet.

Elenor Raffan, en veterinär och gentiker vid University of Cambridge började sin undersökning genom att välja tre fetma relaterade gener. Var en av de utvalda generna var kända för att påverka vikten hos människor.

Analysen visade en mutation i en gen som kallas POMC, som föutspåddes att störa kroppens aptit. Samma POMC gen redan i samband skillander i kroppsvikt hos människa.

Det finns ett antal sätt en gen kan bli muterad. I detta fall har en avsnitt av genen tagits bort. Detta är känt som en deletion mutation. Dessa utgår sektionen saknas också ett antal human fetma fall.

Multationen förväntades hindra en hund förmåga att producera neuropeptiderna p-MSH och β-endorfin, som vanligtvis är involverade i att stänga av hunder efter en måltid.

Källa petsci.co.uk

31 okt 2016

Comments powered by Disqus