BESTDOG.se

Bästa källan till kunskap om hundar

Varför följer min hund mig ?

Din hund får hunden ditt varje steg, men det är nog bara efter kärlek.

Låter det här bekant? Du tittar på spelet på tv, du står upp för lite mer löjligt dyrt guacamole, och du får känslan av att någon följer dig.

Någon är. Din hund. För de av oss med hundar kan det ibland vara svårt att ta ett steg utan att hitta din bästa vän som följer längs med dig. Så, varför gör de det?

Svaret, som de flesta saker som involverar mänskliga och sällskapsdjur, är inte en enkel. Det kan finnas några orsaker.

Det vanligaste är att din hund älskar dig. Faktum är att du är hela världen. Han älskar att vara nära dig, älskar att lyssna på din röst och ens älskar lukten av dina stinkiga strumpor. När du rör dig, går han med dig.

Hundar är väldigt sociala och de njuter av deras mänskliga sällskap. De studerar oss också. Oavsett om det är så kan de så småningom störta oss och ärva världen, de spenderar mycket tid på att försöka lista ut vad vi tänker. För att göra det måste de observera oss i olika miljöer.

De lär sig att ta sina ledtrådar från vårt kroppsspråk och tenor av våra röster. De lär sig läsa våra humör och upptäcka våra behov.

Vi lär oss också av dem, eftersom de ger oss subtila och inte så subtila ledtrådar till vad de tänker och vill ha.

En annan anledning som din hund kan följa med dig har att göra med mat och andra nöjen. Om de följer dig kan det vara i hopp om att du är på väg mot pantryen där behandlingsburken lagras. Eller kanske går du över till kroken där koppelbandet hänger och tar ut honom en promenad och en del spelar tid.

Din hund kan också tendera att följa dig när de vet att det är dags för en måltid eller en promenad. Du kan oftast upptäcka dessa fall när du står upp och din hund är omedelbart vid din sida och förväntar sig att du ska gå ut mot köket. Om du inte gör det, leder hunden vanligtvis tillbaka till den plats han var i förut.

Vissa hundar kan överdriva stalking. En kardborrehund - en som ständigt sitter vid din sida - kan leda till separationsangst. För hundens välbefinnande bör du arbeta med det, ge hunden försäkringsförmåner om att du inte kommer bort, och att om du gör det kommer du tillbaka.

Ibland fungerar ignoreringen av bilagan bäst. Om du ständigt belönar det beteendet med uppmärksamhet, kommer hunden att förvänta sig det och begära det. Försök att hälsa hunden när du kommer in i dörren, och ignorera honom för tidsperioder.

Du kan också arbeta med sitta och bo kommandon, belöna hunden för dem istället för att hålla fast vid dig.

Källa: mercurynews.com

TACK FÖR ATT DU DELAR DENNA HEMSIDA

Plats för samarbetspartners och annonser

Vill du också synas här ? Kontakta jouni.wingstrand@bestdog.se

GOOGLE ANNONS

21 sep 2017

Comments powered by Disqus